afis comunicat

Sporturi urbane, concerte, graffiti si concursuri de dans vor face parte din programul festivalului de cultură urbană UNDERval, aflat la prima ediție, care se va desfășura în weekendul 18 – 19 iunie în parcul Carol din Capitală.

Evenimentul „UNDERval” este unul de promovare a artei urbane, destinat tinerilor bucureșteni, fiind organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS.

Festivalul “UNDERval” își propune culturalizarea și participarea activă, într-un spațiu organizat, a împătimiților de sporturi extreme, muzică, dans și design. Festivalul îi așteaptă pe tinerii bucureșteni sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 22:00, informează un comunicat de presă al PMB remis MagnaNews.

Pentru iubitorii de skateboarding, role freestyle, BMX sau trotinete freestyle, în capătul aleii centrale din parcul Carol, a fost amenajată o rampă special destinată sporturilor urbane. Tinerii sunt încurajați să vină cu propriile biciclete, role, skateboarduri, trotinete, să asiste la demonstrații și să învețe trucuri noi de la cei mai experimentați în domeniu, dar și să participe la concursuri.

În cele două zile de eveniment, atmosfera din Parcul Carol va fi completată cu muzica artiștilor Macanache, Muze, CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu), Cabron, Guess Who, Krem ( de la Românii au talent ), care vor urca pe scenă special amenajată în cadrul Festivalului. Totodată, în cadrul festivalului, doi DJ vor remixa diferite melodii cunoscute, adaptându-le stilului Underground.

Pasionații de graffiti vor avea la dispoziție un panou uriaș și materialele necesare (spray- uri și instrumente speciale) pentru a-și pune în operă propriile viziuni artistice.

REPREZENT YOUR STYLE (RYS) este un eveniment tip concurs, organizat în cadrul Festivalului „UNDERval”, un concept marca Romanian Bboys și Artizthick. Se dorește a fi un manifest cultural al iubitorilor de dans, o desfășurare a energiilor creative pentru elevii și studenții aflați în București, cu vârste cuprinse între 7-25 ani.

RYS numără nu mai puțin de 12 workshop-uri susținute de cei mai experimentați instructori de profil, și au ca scop prezentarea și dezvoltarea fiecărui stil de dans urban, prin metode de antrenament și moduri de pregătire care să ajute la o performanță cât mai bună. Totodată, cei mai cunoscuți profesori îi vor învăța pe tineri pașii de bază ai unui stil de viață sănatos și echilibrat.

Reprezent Your Style este un eveniment împărțit în două categorii de evenimente, destinate dansatorilor amatori și profesioniști din toată țara: Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuită) și Battle (concurs de dans)

a) Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuită) cu o durată de 45 minute/curs, se vor desfășura în zile de 18 și 19 iunie, în intervalul orar 10:00 – 14:00. Vor fi prezentate 7 stiluri de dans: House Dance, Hip Hop, Breakydance, Party Dance, Dance Hall, Waacking, Vogue.

b) Battle (Concurs de dans) se va desfășura pe parcursul celor două zile, între orele 16-21, și are ca scop principal desemnarea celor mai talentați dansatori. Sâmbătă, 18 iunie, va fi ziua în care se va desfășura etapa de calificare. Finalele vor avea loc pe data de 19 iunie, începând cu ora 16:20. Stilurile de dans abordate pe durata concursurilor sunt:  Concurs 1vs1 KIDS : HIP-HOP și Breakin’ (Breakdance), Concurs dedicat trupelor: 2vs2 ALLSTYLEZ, 3VS3 Breakin’Battle (Breakdance).

170 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here