CIADO România și MagnaNews.ro au lansat vineri, 22 iulie, prima agenție de presă dedicată exclusiv societății civile, în cadrul căreia vor funcționa 22 de grupuri pe rețelele de socializare cu o medie de 10.000 de abonați/grup, plus 21 de corespondenți acreditați pe lângă autoritățile publice centrale și locale în cele 21 de județe și sectoare; Constanța, Galați, Neamț, Bacău, Iași, Brașov, Cluj, Bihor, Timiș, Dolj, Olt, Prahova, Argeș, Vâlcea, Sectoarele 1-6, București.

În cadrul evenimentului de lansare ce a avut loc la Sala Palatului, salon B, începând cu ora 10:00, au luat parte reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor, Guvernul și Parlamentul Tinerilor, jurnaliști, reprezentanți ai Primăriei București, Președintele CIADO Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici împreună cu Gigel Lazăr, președintele executiv al organizației. De asemenea, CEO-ul companiei Euroatlantic Media, Adrian Fundeneanu, a fost prezent la acest eveniment alături de Rodica Sărmaș Furnea, redactor șef al trustului media, pentru a descrie scopul, dorința parteneriatului și ce își propune mai exact această agenție a societății civile.

Principalul scop al acestui parteneriat este “de a sprijini presa independentă și de a crea condițiile de dezbatere eficientă pentru societatea civilă”, a declarat Adrian Fundeneanu, CEO Euroatlantic Media. „Agenția de știri MagnaNews își dorește să fie echidistantă politic, să fie un spațiu de informații, de opinii și de dezbateri în societatea românească, să promoveze adevăratele valori românești. În spațiul jurnalistic abundă publicațiile de scandal iar noi considerăm că nu asta este o contribuție la mersul înainte al societății civile românești. Avem infrastructura necesară de a pune la dispoziție spațiu pentru informație, dar mai ales sprijin pentru campaniile de comunicare venite din partea societății civele, menite să schimbe în bine societatea românească”, a mai precizat acesta.

Președintele executiv al CIADO a punctat faptul că prin acest parteneriat se dorește în primul rând să fie pusă la dispoziția tinerilor o platformă prin care aceștia să își poată dezvolta părerile, să fie mult mai aprofundată problema consumului de droguri în societatea civilă românească și, să existe astfel o implicare și informare cât mai corectă a tinerilor cu privire la acest subiect și nu numai.

“Vrem să promovăm  prin acest concept ideea ca toți tinerii, lideri de opinie, care se implică în toate programele și proiectele, să continue această activitate a lor de implicare și după ce își termină liceul sau facultatea pentru că e păcat să nu continue mai ales că ei pot deveni niște promotori foarte buni ai programelor pentru comunitățile locale. Mi se pare genial faptul că putem construi asta cu CIADO care este cel mai mediatizat ONG în ultimii 5 ani și cu MaganNews.ro care este o agenție de presă neimplicată politic, imparțială și echidistantă de tot ceea ce înseamnă jocurile politice în societatea românească. Astfel, vom avea o platformă pe care o putem crește doar împreună” a declarat Gigel Lazăr.

Referindu-se strict la politicile antidrog, președintele executiv al CIADO a fost de părere că toată legislația și organizarea statală din punct de vedere al instituțiilor trebuie să fie adaătată la nicelul secolului XXI.

“Trebuie schimbat pentru că noi am rămas cantonați cu toată legislația și cu tot conceptul de antidrog din România la nivelul anului 2015 și lucrurile acestea sunt depățite deja. Pentru că, provocările în perioada următoare, așa cum s-a dovedit cu etnobotanicilor, sunt atât de mari încât, legislația neadaptată și neadaptată funcționarea instituțiilor statului care se ocupă de partea de prevenție, mai ales pe segmentul 10-14 ani unde sunt problemele cele mai mari, nu vom putea face ceva și vor fi doar vorbe. Iar societatea civilă nu poate singură, sub nicio formă, să ducă la bun sfârșit toată chestia asta. De aceea, prin această  Agenție de Presă a Societății Civile, vom reuși să facem lucrul acesta”, a mai spus Lazăr.

Rodica Sărmaș Furnea, jurnalist cu peste 20 de ani de experiență și redactor-șef în cadrul publicațiilor MagnaNews.ro, TopHospitals.ro și TopArhitecți.ro a declarat că „o societate puternică este o societate obiectiv informată. Cred că șansa presei românești, la această oră, este presa independentă. Și avem ziariști independenți. Din păcate s-a produs și aici o degradare a statutului de ziarist, dar MagnaNews vine să confirme că poate exista presa independentă. Trebuie să avem discernământ și să selectăm binele, să îl discernem de rău. Prin acest parteneriat noi vrem să nu se piardă mesajul dvs virtual, sigur că vom modera calitatea știrii.

Exprimându-și mai întâi bucuria unei astfel de întâlniri, Acad.Prof.Dr.Constantin Bălăceanu-Stolnici, președinte CIADO a precizat că “societatea umană este extrem de complicată deoarece creierul uman este o mașină care primește, stochează și prelucrează informația iar omul nu trăiește doar izolat, în nucleul familiei ci și în societate. În România, termenul de societate civilă este destul de vag. S-au uitat instituțiile de cultură, sindicatele, marea industrie, mica industrie etc și s-a pus accent doar pe vreo 10-12 Organizații Nonguvernamentale. În societatea românească spațiul virtual este dominat de către presă scrisă, vorbită, vizuală care, nu își îndeplinește misiunea. Presa ar trebui să informeze despre realitățile societății civile, cu singurul scop ca cetățenii să fie informați. Presa, din păcate, transmite informații ca să câștige bani. Și speculează în acest fel anumite slăbiciuni ale sistemului psihic”.

Renumitul academician a mai subliniat faptul că majoritatea agențiilor de presă din zilele noastre, se concentrează mai mult pe scoaterea în evidență a știrilor negative decât a celor pozitive, speculând faptul că ceea ce este rău are importanță și aleargă în goana după rating.

„Presa din ziua de azi se ferește să dea tot ceea ce este pozitiv pentru că nu este atât de angajant, nu provoacă motivație atât de mare ca o știre negativă. De aceea, mă bucur că a apărut o agenție care să fie interesată să informeze societatea civilă și nu să facă rating, să nu facă o selecție a perfectului ci a informației. O agenție de presă se impune prin calitatea informației și modul prin care o transmite. Noi o să colaborăm cu dvs deoarece vrem să fim ascultați. Glasul nostru trebuie să fie ascultat”, a mai declarat academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Tinerii prezenți la conferința de presă, membri ai Consiliului Național al Elevilor, Guvernul și Parlamentul Tinerilor au îmbrățișat cu entuziasm noile perspective, manifestându-și dorința și interesul de a se implica în viitoarele proiecte care vor fi demarate prin intermediul Agenției de Presă a Societății Civile.

Euroatlantic Media este compania care editează publicațiile online MagnaNew.ro, TopArhitecti.ro și TopHospitals.ro. Aria de expertiză a companiei este complexă: servicii de multichannel marketing și consultanță în afaceri, cercetare de piață, marketing și comunicare.

Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului ( C.I.A.D.O) România are ca scop desfășurarea de programe sau proiecte în domeniul prevenirii traficului și consumului de droguri, în domeniul tratamentului, recuperării și reinserției sociale a dependenților de droguri, alcool, tutun etc, în domeniul prevenirii virusului HIV/SIDA, al traficului cu ființe umane, al terorismului, crimei organizate, corupției și altor domenii ce privesc apărarea drepturilor omului.

Galerie foto eveniment:

13819725_10208398996670047_570536117_n 13714313_10208398996550044_166690100_n13814492_10208398998670097_1036973391_n 13819551_10208399205275262_1872538892_n 13820607_10208399206435291_1880970911_n13819858_10208399207275312_2086630884_n 13819648_10208399203675222_1267922731_n

644 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here