Polițiști din Secția Economică efectuază joi percheziții la Hotelul Marriott din București și verifică documente din perioada 2008-2015 în baza suspiciunilor de evaziune fiscală, fiind creat un prejudiciu de 7,5 milioane de lei prin înregistrarea de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar, relatează Digi24.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

În această cauză sunt urmărite penal, pentru evaziune fiscală în formă continuată, două persoane şi o firmă. Potrivit unor surse, directorii firmei vor fi ridicaţi şi duşi la audieri, mai precizează sursa citată.

Poliţia Română a precizat că la percheziţii de la sediile celor două firme participă 12 ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi un procuror din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =