CFR-Calatori

Comisia Europeană va solicita Curţii de Justiţie a Uniunii Europene să impună României, dar şi Greciei şi Luxemburgului, plata unei penalităţi zilnice pentru netranspunerea în legislaţia naţională a directivei privind instituirea spaţiului feroviar unic european, pentru ţara noastră fiind propusă o penalitate de 29.091 euro pe zi.

Directiva europeană 2012/34/UE urmăreşte crearea unui spaţiu feroviar unic la nivelul Uniunii Europene. Statele membre au avut obligaţia de a se conforma directivei până la 16 iunie 2015. Întrucât cele trei state membre menţionate nu au făcut acest lucru, Comisia le-a trimis o scrisoare de punere în întârziere în iulie 2015, urmată de un aviz motivat în februarie 2016.

Pentru că nu s-au conformat directivei, România, Grecia şi Luxemburg au fost trimise în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. „Comisia Europeană cere plata unei penalităţi zilnice până când directiva este transpusă în totalitate în legislaţia naţională. Comisia propune penalităţi zilnice de 30.310 euro pentru Grecia, de 8.710 euro pentru Luxemburg şi de 29.091 euro pentru România“, se arată într-un comunicat de presă.

183 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here