daumChristoph Daum este noul antrenor principal al naţionalei României, propunerea administraţiei Federației Române de Fotbal pentru postul de selecţioner fiind aprobată, joi, de Comitetul Executiv. Daum a semnat un contract valabil până în 2018. El va fi ajutat de antrenorii secunzi belgieni Rudi Verkempinck şi George Leekens.

”Vrem să obținem calificarea la Campionatul Mondial! Concepția mea e următoarea: vom ataca întodeauna, și când vom fi în posesia balonului, și atunci când ea va fi la adversari. Trebuie să controlăm jocul, să controlăm balonul, să avem inițiativa. Dacă pierdem mingea, trebuie să o cucerim repede înapoi. Fiecare jucător trebuie să se afle în joc, nu să fie doar pe teren. Pentru asta am nevoie de jucători puternici fizic, dar și mental. Trebuie să ținem mai mult unii la alții, mai ales în perioade dificile”, a declarat Christoph Daum. ”Îmi voi dedica fiecare zi succesului fotbalului românesc, ceea ce voi cere fiecărui jucător și colaborator. Fiecare român așteaptă pe bună dreptate de la noi să dăm totul pentru victorie, pentru prestigiul României”, a mai punctat selecționerul. ”În ultimii doi ani am muncit neîntrerupt, poate mai mult ca înainte, când antrenam. Am participat la multe seminarii organizate de Federația Germană, am format și pregătit antrenori. Peste două săptămâni voi ține o prelegere în fața a o mie de antrenori. Învățându-i pe alții, te perfecționezi și tu!”, a mai spus tehnicianul. ”Îi mulțumesc predecesorului meu, domnul Iordănescu, unul dintre marii antrenori români, pentru întreaga muncă depusă la echipa națională”

2016-02-01_011_Christoph_Daum

”Am reușit să aducem antrenorul pe care ni l-am dorit. A fost principala țintă încă din primul moment. Sunt bucuros să îl avem domnul Daum alături de noi, azi, un antrenor care a cucerit trofee, un antrenor cu experiență în competițiile europene. Îi urez mult succes!”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Și fostul mare atacant și selecționer al Germaniei, Jurgen Klinsmann, în prezent antrenor al Statelor Unite ale Americii, a reacționat: “Sunt încântat să aud că noul antrenor al României poate fi Christoph Daum, un tehnician remarcabil cu un volum uriaș de cunoștințe și de experiență. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna și al cărui parcurs l-am urmărit mereu. Inovativ și permanent preocupat de modul în care se dezvoltă fotbalul, a pregătit echipe mari din Germania, Belgia, Turcia și Austria, o carieră care spune totul despre cunoștințele sale. Christoph este mereu deschis noilor provocări. Felul în care citește jocul, inteligența lui tactică, felul în care ghidează și formează jucătorii, toate sunt la cel mai înalt nivel. Îi doresc, atât lui, cât și Federației Române de Fotbal, mult succes și sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!”

103 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =