Update Firma producătoare Zentiva, o companie Sanofi, ne-a precizat că pe linia de producție nu există probleme.

Din luna iunie, când ultimul lot de Gerovital, drajeuri și fiole, a expirat, farmaciile și depozitele nu au mai fost aprovizionate cu produsele menționate. Nicio farmacie din București nu are pe stoc Gerovital.

Pacienții care utilizează Gerovital și-au făcut stocuri, chiar cu medicamente expirate. Teama de a fi sistată fabricarea medicamentului anti-îmbătrânire sută la sută românesc se bazează pe realitatea că, în urma cu câțiva ani, a fost scos de pe piață Aslavital, marca savantei Ana Aslan, medicament cu efecte terapeutice superioare Gerovitalului.

Gerovital H3, revoluția împotriva îmbătrânirii

Celebritatea tratamentului cu Gerovital, dezvoltat de academicianul Ana Aslan, a depășit de mult granițele României. Terapia bazată pe medicamentul românesc Gerovital este și azi o metodă de amânare a îmbătrânirii, cu efecte spectaculoase. Efectele sale sunt dovedite prin studii clinice, efectuate pe loturi importante de vârstnici.

În anul 1966, cercetătoarea înregistra patentul pentru Gerovital H3, ca parte dintr-un program geriatric complet, gândit să se ocupe de toate aspectele vieții unui om care nu vrea să-și simtă vârsta înaintată. Programul cuprinde măsuri pentru sănătate, frumusețe, tonus psihic și era o combinație de reguli de viață și de tratamente pentru compensarea lipsurilor fiziologice care vin o dată cu vârsta. Dar pentru prima oară, Ana Aslan a descoperit efectul Gerovitalului, mai precis al procainei, un anestezic local, în 1957.

Ana Aslan a observat că tratamentul cu procaină la pacienții de vârsta a treia duce la reducerea stărilor depresive, creșterea poftei de viață, îmbunătățirea memoriei, a simțurilor, a aspectului pielii, scăderea intensității petelor senile și a keratozei, creșterea tonusului muscular și a mobilității articuare, creșterea și repigmentarea părului, normalizarea presiunii arteriale. S-a constatat că Gerovital H3 are o acțiune stimulatoare asupra proceselor de regenerare la nivelul țesutului hepatic, al mucoasei gastrice și a măduvei osoase. De asemenea, se produce regenerarea fiziologică și morfologică a mușchiului striat și a nervilor periferici. Medicamentul are și acțiune profilactică.

Contestatarii Gerovitalului

În lumea medicală, părerile privind eficacitatea Gerovitalului erau împărțite. În timp ce unuii îl elogiau, alții spuneau că este cea mai mare minciună a secolului trecut: îl numeau ”Zerovital”, sugerând că nu producea nici un fel de ameliorări fizice și psihice.

Ulterior, Gerovitalul a fost interzis în Statele Unite ale Americii ca medicament și autorizat ca supliment alimentar.Uniunea Europeană îngrădește uzul în cosmetică a novocainei, considerată alergenă, ceea ce interzice practic produsele originale dermato-cosmetice din gama Gerovital.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =