Prima bibliotecă amenajată într-un aeroport din România a avut inaugurarea joi, la Cluj, în incinta aeroportului Internațional „Avram Iancu”.

„Am inaugurat prima bibliotecă din incinta Aeroportului Internațional ‘Avram Iancu’ Cluj, prima de acest fel din România, un spațiu recreațional experimental, situat în zona publică din corpul de legătură dintre cele două terminale, de plecări și sosiri ale aeroportului, una intens circulată. Spațiul este format din corpuri de mobilier cu funcție de bibliotecă, o bancă, fotolii, dar și fotolii de puf personalizate. În bibliotecă pot fi găzduite simultan peste 20 de persoane care se pot bucura de lecturarea a zeci de volume în limbile română, engleză și franceză în timp ce așteaptă avioanele, dar și sosirea rudelor sau cunoscuților”, a declarat, joi, inițiatorul proiectului și directorul Asociației Cluj-Napoca 2021 — Capitală Culturală Europeană, Florin Moroșanu.

La rândul său, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, David Ciceo, a spus că prin aeroport trec anual circa patru milioane de persoane, care vor beneficia, astfel, de servicii mai diversificate.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here