Cel mai mare și mai complex exerciţiu organizat anul acesta de Forţele Navale Române, Sea Shield, la care participă 2.000 de militari din opt țări, se desfășoară începând de luni, 18 iulie, la Marea Neagră.

Zeci de nave, avioane de luptă, dar şi un submarin se vor antrena în apele internaţionale şi în cele teritoriale româneşti, informează Digi24.

Timp de cinci zile, cei 2.000 de militari români şi străini se vor antrena împreună pentru a face față ameninţărilor pe mare, subacvatice sau aeriene.

La exerciţiu, Forţele Navale Române participă cu 11 nave, două elicoptere Puma Naval, două detaşamente mobile de lansare rachete şi o navă de suport pentru scafandri.

Forţele Aeriene Române vin cu două aeronave MIG 21 LanceR, dar şi un elicopter Puma, pentru evacuare medicală.

De asemena, Garda de Coastă românească va fi prezenta cu o navă de patrulare.

Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia şi Ucraina participă cu cinci fregate, trei vânătoare de submarine, o corvetă, un submarin si patru aeronave.

„Având în vedere complexitatea exerciţiilor integrate în Sea Shield 16, numărul mare de nave, aeronave şi militari participanţi, precum şi dimensiunea extinsă a raioanelor maritime în care se desfăşoară acţiunile de instruire, Forţele Navale Române demonstrează că deţin capabilităţile organizatorice, de planificare şi de conducere, precum şi capacităţile operaţionale necesare pentru consolidarea securităţii şi apărării colective în regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale Române.

Exerciţiului Sea Shield este cel mai mare organizat în acest an de Forţele Navale Române. Începe azi și se va încheia în 22 iulie. Exercițiul se desfășoară în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

22 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =