Potrivit Departamentului Național Anticorupție, Bogdan Olteanu  a fost reținut pentru trafic de influență. Viceguvernatorul BNR este acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

”În perioada iulie — noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri ( n.r. — Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. — Liviu Mihaiu). Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, precizează comunicatul difuzat de DNA.

Sursa citată subliniază că, ulterior,  Liviu Mihaiu fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

22 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =