Comisarul european pentru Justiție,Vera Jourova, lucrează la o lege, împreună cu organizațiile pentru protecția consumatorilor din UE,  care să oblige grupul german Volkswagen să acorde despăgubiri clienților săi din Europa, la fel cum a făcut și în SUA, în urma scandalul manipulării emisiilor poluante.

Luna trecută, constructorul auto german a promis că va aloca până la 15,3 miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe cei 475.000 deținători de vehicule diesel marca VW din SUA, potrivit Agerpres.

Până în prezent, Volkswagen a respins solicitările privind acordarea de despăgubiri celor 8,5 milioane de deținători de vehicule din Europa, unde diferențele legislative față de SUA fac ca șansele unor despăgubiri să fie mai mici. În locul despăgubirilor, Volkswagen a implementat un o soluție tehnică de remediere a autovehiculelor vizate de scandalul manipulării emisiilor poluante, grupul german apreciind că datorită acestei soluții deținătorii de autovehicule din UE nu vor fi afectați de diminuarea valorii automobilului. Pe de altă parte, majoritatea deținătorilor de vehicule diesel marca VW din SUA, vor primi despăgubiri cuprinse între 5.000 și 10.000 de dolari, în funcție de valoarea vehiculelor înaintea scandalului Dieselgate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =