Mugabe si CeausescuEşecul survenit la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, încheiate la 21 august, este cu adevărat tragic pentru cei 31 de sportivi ai unui stat african, care au fost aruncaţi în închisoare pentru că s-au întors fără medalii.

Robert Mugabe, dictatorul din Zimbabwe, a ordonat comandantului Poliţiei Republicane să aresteze întreaga delegaţie care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio. ”Am irosit banii ţării pe aceşti şobolani pe care îi numim sportivi. Dacă nu eşti gata de sacrificiu şi să iei măcar o medalie de cupru sau de alamă (locurile 4 şi 5), cum au reuşit vecinii noştri din Botswana, atunci de ce te duci să iroseşti banii? Mai bine am fi trimis tinere şi tineri frumoşi de la universităţi. E ca şi cum un impotent ar avea cinci neveste. Care e rostul? Sunt inutili” a spus dictatorul. Cel mai vechi şef de stat african în exerciţiu, Mugabe, în vârstă de 92 de ani, a fost unul dintre aliaţii africani ai lui Nicolae Ceauşescu.

El se află la putere încă din 1980, de când ţara a devenit independentă (fosta colonie britanică Rodezia). După şapte ani ca prim-ministru, Mugabe a devenit preşedinte, iar acum se află la al şaptelea mandat. La ultima campanie prezidenţială, din 2013, el şi-a pus pe afişe o poză din anii ’80, pentru ca poporul să aibă impresia că este „Mugabe e veşnic tânăr“. El a câştigat alegerile cu 61% din voturi. „Hitler a avut un mare obiectiv: dreptate pentru poporul său, suveranitate poporului său, recunoaşterea independenţei poporului şi a drepturilor sale asupra resurselor. Dacă acesta a fost Hitler, lăsaţi-mă să fiu eu Hitler înzecit”, a declarat în urmă cu ceva timp preşedintele Robert Mugabe.

63 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =