Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a inaugurat miercuri, 10 august, al șaptelea Raft american ( „American Shelf” ) la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila.

Ambasadorul SUA a oferit donația de carte d-lui Dragoș Neagu, Directorul Bibliotecii. Colecția include 136 de titluri care oferă acces la lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, lucrări de metodica predării limbii engleze şi materiale pentru învăţarea limbii engleze, precum şi carte pentru copii, informează un comunicat de presă al Ambasadei SUA în România remis MagnaNews.

Asemenea celorlalte șase Rafturi americane din Botoșani, Galați, Brașov, Sibiu, Drobeta Turnu-Severin și Arad, Raftul american din Brăila va contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic S.U.A. – România printr-o mai bună înțelegere a istoriei și culturii Statelor Unite ale Americii. El va reprezenta pentru Brăila spațiul în care se vor împărtăși valorile comune ale SUA și ale României prin intermediul unor programe interesante și interactive propuse de lectori americani.

„Inaugurarea Raftului american întărește legăturile dintre poporul american și cetățenii Brăilei și dă startul unui parteneriat și unei colaborări de durată între Ambasada SUA, Biblioteca Județeană și cetățenii Brăilei”, a spus Ambasadorul Klemm la ceremonia de inaugurare.

Rafturile americane fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a inițiat Ambasada SUA în România și completează cele nouă Colțuri americane [American Corners]. Rafturile americane și Colțurile americane oferă resurse de informație autorizată despre SUA și cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA și învățarea limbii engleze. De asemenea, ele sunt spații de cunoaștere și dialog despre valorile americane și problemele cu care se confruntă omenirea.

 

84 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =