Un număr de 17 medici de la Departamentul UPU – SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca au demisionat miercuri, în semn de protest față de managementul defectuos al spitalului. Dacă nu se vor lua măsuri pentru echilibrarea numărului necesar de medici, acordarea serviciilor medicale va fi serios afectată.

„Din 31 de medici care au contracte de muncă și-au dat demisia 17 doctori. Erau angajați UPU — SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăți în desfășurarea activității, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activității și, bineînțeles, modul în care s-a înțeles să discute și să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Departamentului, medicul Bogdan Oprița.

Potrivit unor surse medicale, actualul manager de la Floreasca, Constantin Păun, ar avea o viziune „aparte” legată de activitatea medicilor „din afara spitalului, adică de la SMURD”, el considerând că nu trebuie să aibă legătură cu unitatea medicală. „A încercat în diverse moduri ca această activitate să fie limitată, sub diverse pretexte”, au spus aceleași surse.

218 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here