Jurnalista Ionela Arcanu a publicat pe pagina sa de facebook o serie de pasaje din dosarul lui Bogdan Olteanu. ”Pe pontonul meu din faţa hotelului Lebăda a avut loc o discuţie între mine şi Bogdan Olteanu, în cadrul căreia i-am cerut să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

Conform dosarului, Vîntu a declarat că Bogdan Olteanu i-a cerut 2 milioane de euro, ”un milion pentru sine şi al doilea pentru Tăriceanu, de a cărui semnătură depinde numirea asta. După circa o săptămână i-am transmis lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii”.

Aceeasi sursă menționează declaratia lui Ionuț Eftime, care a avut rol de intermediar și care aformă că banii au fost încasați în sediul Partidului Național din Aviatorilor: ”Bogdan Olteanu mă aştepta în camera respectivă, iar eu lăsam banii şi plecam, fără o altă discuţie. De fiecare dată banii au fost introduşi într-un rucsac sport negru cu galben, pe care l-am recuperat ulterior”.

De asemenea, este precizată declarația lui Liviu Mihaiu: ”Îmi amintesc că am fost chemat la guvern înainte de numirea mea, unde m-am întâlnit cu premierul Tăriceanu, care mi-a spus că voi fi numit guvernator. Nu îmi amintesc dacă anterior Vîntu mi-a zis că lucrurile s-au aranjat şi că voi fi numit. Având în vedere că Vîntu era megaloman, nu credeam tot ce spunea. Era clar că Vîntu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implică acest lucru”.

169 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here