Numărul polițiștilor de pe străzile din Londra va fi suplimentat cu 600 de ofițeri înarmați care vor patrula în capitală pentru a întări protecția în fața amenințării teroriste, au anunțat miercuri autoritățile, relatează Reuters.

Nivelul de amenințare teroristă rămâne „grav”, iar această creștere nu este o reacție la anumite informații secrete privind un posibil atac, ci un răspuns pe termen lung la o serie de atentate soldate cu victime în unele țări europene.

„Oricine a urmărit evenimentele din Europa din ultimele câteva săptămâni va înțelege de ce vrem să ne arătăm hotărârea de a proteja populația”, a precizat, într-un comunicat, șeful Poliției Metropolitane, Bernard Hogan-Howe.

În conformitate cu metodele polițienești din Marea Britanie, majoritatea polițiștilor din Londra nu poartă arme de foc.

„Realitatea faptului că ne confruntăm cu atacatori înarmați și care produc victime este că avem nevoie de ofițeri cu arme de foc care vor folosi forța pentru a opri astfel de atacatori din a-și duce la bun sfârșit scopul. Ofițerii noștri înarmați sunt cei care vor interveni primii în caz de pericol”, a spus Hogan-Howe.

Noii ofițeri înarmați vor fi vizibili publicului și vor patrula prin Londra, atât pe jos, cât și în mașini.

Londra a fost lovită de atacuri sinucigașe cu bombă coordonate la 7 iulie 2005, când patru islamiști extremiști au atacat trei trenuri subterane și un autobuz, omorând 52 de persoane.

De atunci, numeroase alte planuri de atac au fost dejucate și au mai existat atacuri la scară mică, așa cum a fost uciderea unui soldat aflat în afara serviciului pe o stradă din sudul Londrei de către doi extremiști în mai 2013.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =