echipa-bun“Primim misiunea onorantă de a duce tricolorul la cea mai înaltă competiție sportivă a lumii, Jocurile Olimpice. Plecăm la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice pentru a demonstra lumii încă o dată că România contează, că valorile românești autentice se păstrează și se transmit nealterate generațiilor următoare”, spune președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, care așteaptă de la cei 96 de sportivi români câștigarea a 6-8 medalii la competiția ce se desfășoară între 5 și 21 august la Rio de Janeiro. MagnaNews vă prezintă care sunt românii care au cele mai mari șanse să urce pe podiumul olimpic.

1. Echipa feminină de spadă

România are o echipă redutabilă, formată din Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Simona Pop. La casele de pariuri, echipa este creditată cu a doua şansă la medalii, după China.

2. Andreea Chiţu (judo, 52 kg)

Românca este pe locul 2 în lume la categoria sa, așa că o medalie este ca și asigurată.

3. Marian Drăgulescu (gimnastică, sărituri)

La casele de pariuri, Drăgulescu este cotat cu şansa a doua la această probă, el câștigând medalia de argint la Campionatele Mondiale din 2015, de la Glasgow.

4. Simona Gherman & Ana-Maria Popescu

Cele două spadasine pot obține medalii și în competiția individuală, fapt evidențiat și la Campionatul European, unde au jucat finala.

5. Corina Căprioriu (judo, 57 kg)

Ea este vicecampioană olimpică en-titre și locul 8 în clasamentul mondial al categoriei sale.

6. Florin Mergea și Horia Tecău (tenis, dublu)

Cei doi sunt cotați cu a patra șansă la medalie, însă sunt capabili să câștige chiar și aurul, dacă prind un concurs bun.

7. Naționala feminină de handbal

Fetele au câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2015 și pot repeta figura frumoasă, mai ales dacă Cristina Neagu va fi în formă.

8. Mihai Nistor (box, supergrea)

Campionul mondial absolut AIBA Pro Boxing la categoria supergrea a câştigat “Centura de Aur”, competiţie organizată la Iaşi. Nistor l-a învins la puncte, cu 2-1, pe croatul Filip Hrgovici, într-un meci care poate fi finala Jocurilor Olimpice la categoria lor.

9. Cătălina Ponor (gimnastică, bârnă sau sol)

Este ultima șansă pentru tripla campioană olimpică să-și apere blazonul într-o competiție de anvergură.
10. Tiberiu Dolniceanu (sabie, individual)

Tiberiu este văzut cu a șasea şansă la sabie, dar românul a demonstrat de ce este în stare inclusiv la Campionatul Mondial din 2015 de la Moscova, pe care l-a încheiat pe podium.

30 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =