polemici-privind-mariajul-gay-marea-britanieDeși este un susținător declarat al guvernului tehnocrat condus de fostul comisar european Dacian Cioloș, euroalesul Daniel Buda cere ca ministrul Justiţiei, Raluca Prună, să fie demisă. Motivul? Prună a declarat recent că „România nu ar trebui să facă notă discordantă cu Occidentul în privința căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex”.

Familie-1

„România nu trebuie să se individualizeze, să se singularizeze, pe scena, dacă vreți europeană, în această materie. Și aș aminti faptul că există numeroase state în care s-au recunoscut și parteneriatul civil între persoane de sexe diferite, ceea ce nu este cazul încă în legislaţia românească, dar şi pentru persoanele de acelaşi sex. Şi cred, ca susţinător al drepturilor egale ale tuturor, că trebuie să avem această discuţie şi să facem în aşa fel încât să nu punem în afara protecţiei date de lege cuplurile care aleg să trăiască altfel decât cele, să zicem aşa, majoritare”, este declarația dată de Raluca Prună.

Daniel BUDA

„Declarația ministrului Justiției, doamna Raluca Prună, legat de căsătoriile între persoane de același sex, ar trebui să atragă demiterea acesteia de îndată! De departe sunt un susținător al Guvernului condus de domnul Dacian Cioloș și Vasile Dâncu. Pe amândoi îi apreciez și le apreciez eforturile. Cu siguranță au făcut și încearcă să facă cât mai mult în condițiile date și după un Guvern condus de Ponta, lipsit total de orice performață notabilă. Dar dincolo de asta, nu pot să nu constat incompetența și incapacitatea doamnei ministru de a se ancora în realitățile vremurilor sau să constat că pur și simplu pălăria de ministru este prea mare pentru unii dintre cei care, până mai ieri, mutau o hârtie dintr-un birou în altul pe la Bruxelles. Nu că acesta ar fi un păcat sau un lucru rău. Dimpotrivă. Dar de aici și până să ignori realitățile și dorința a peste 3 milioane de cetățeni români de a fi inserat inclusiv în Constituție în mod expres faptul că o căsătorie este uniunea dintre un bărbat și o femeie, ține deja de bunul simț politic fără de care nu ai ce căuta în fruntea unui minister. Nici măcar ca tehnocrat! Nici ei nu își pot permite să ignore voința poporului. «Vox Populi, vox Dei». Nimeni nu spune că fiecare cetățean sau individ, cum vreți să îi spuneți, nu trebuie protejat. Dar nimeni nu poate spune astăzi că în România cineva are de suferit ca urmare a orientării sexuale. Este treaba fiecăruia ce face în dormitor. Dar nu putem fi obligați, nici chiar de un ministru, să trecem dincolo de perceptele biblice ale definiției familiei. Sistemul propriu de valori al unui popor este inalienabil, imprescriptibil și imuabil. Tocmai de aceea am și rezistat peste veacuri!”, a replicat Buda.

194 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here