Când veneam înspre redacție, o doamnă care și-a găsit mașina zgâriată îl amenința cu bătaia pe parcagiul de ocazie din zona Spitalului Colțea. Parcagiul cu pricina nu părea deloc impresionat de situație și riposta cu vehemență: ”Dacă erai șmecheră calificată, îți parcai mașina în subteran”.

Așadar, despre șmecherii calificați să vorbim azi și despre coaliția penalilor din spațiul public împotriva guvernului tehnocrat. Sau cât de departe merge nerușinarea numai cu povestea pensiilor veteranilor de război, impozitate printr-o prevedere dată de finanțiștii din Guvernul Ponta. Profitand de context, Liviu Dragnea nu a ratat ocazia de a arăta oripilat cu degetul către Dacian Cioloș, amenințându-l cu moțiunea de cenzură pentru o greșeală a miniștrilor PSD.

Odihnit după o vacanță exotică și scumpă, Dragnea și-a scos la înaintare oamenii. În prim plan, femeia de curte a partidului, expertă în avansuri adresate demnitarilor străini, comisarul european Corina Crețu care l-a atacat frontal pe Cristian Ghinea, după ce acesta dezvăluise public incompetența în administrarea fondurilor europene și ilegalitățile din contractele IT cu dedicație pentru Sebastian Ghiță. Nici acesta din urmă nu a ratat ieșirea la rampă: cu ajutorul necondiționat al propriei televiziuni, a atacat recentul proiect lansat de Guvern, GovITHub, care are ca scop trasparentizarea administrației publice. În opinia mea, competenta și voluntariatul sunt cei doi piloni de consolidare și resuscitare a aparatului de stat din România, sufocat de corupție și nepricepere. Sigur, strict cu controlul statului, care trebuie să sancționeze prompt abaterile, inclusiv cele ale societății civile, atunci când se instalează interesele de ordin personal. Evident că nimănui din vechea gardă nu-i convine spargerea monopolului exercitat de firmele lor în contractele cu statul, pe toate sectoarele importante. Așa se explică volubilitatea excesivă a fostului premier Victor Ponta, rămas de curând fără doctorat, și într-un război etern contra justiției. Ținta, desigur, o reprezintă Raluca Prună, pe care a calomniat-o pur și simplu, plasând-o într-un muzeu al crimelor securității. Cum a ajuns doamna Prună să fie etichetată tocmai de cei care au reabilitat și cosmetizat poziția foștilor securiști nicio minte normală nu are cum să înțeleagă.

Am trecut în revistă doar o parte dintre mizeriile generate de problemele penale ale politicienilor și apropiaților lor, menite să discrediteze măsurile tehnocrate. Regruparea lor grăbită mă duce la convingerea că reformele demarate de Guvenul Cioloș nu numai deranjează, dar și destabilizează rețeaua de corupție.

195 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here