Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor, fiind vorba despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor până la 90. De asemenea, medicii din oncologie sau de la sectiile de arși vor primi sporuri semnificative.

”Îngrijirea pacienților cu arsuri presupune o muncă de o complexitate ieșită din comun. Așa încât, pentru personalul care se îngrijește de arși va exista un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%. Pentru specialitățile din domeniul oncologic, și anume oncologie, oncologie pediatrică, hematologie și radioterapie există, de asemenea, o mărire a sporurilor, o mărire semnificativă aș spune”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Tarifele majorate pentru gărzile prestate se acordă tuturor categoriilor de medici. ”Un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani, într-o unitate clinică, cu un spor de week-end şi calculăm cu un spor de 100%, atunci vorbim de 1.200 de lei în mână pentru o gardă în week-end. Iar pentru o gardă în timpul săptămânii, cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, pentru timpul săptămânii, vorbim de 800 de lei bani în mână”, a precizat ministrul Sănătății.

Sporurile vor fi suportate integral din bugetele spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =