Caută
Close this search box.

Povestea incredibilă a românului care s-a iubit cu nepoata Șahului Iranului

Alexandru Boc, fost fundaş al naţionalei şi considerat cel mai mare cuceritor al vremurilor sale. Sandu Boc a câştigat două titluri, cu Petrolul şi Craiova, dar a rămas în istoria fotbalului românesc mai mult prin „ravagiile“ făcute în rândul femeilor.

Fără doar şi poate cele mai importante meciuri din cariera lui au fost cele cu Liverpool, din perioada în care evolua la Petrolul, echipă cu care a câştigat titlul în 1966. În tur, englezii au câştigat cu 2-0, iar în retur ploieştenii s-au impus cu 3-1. În meciul de baraj, de la Bruxelles, Liverpool a câştigat însă cu 2-0 şi a eliminat Petrolul. După titlul cu ploieştenii, Boc a mai cucerit o Cupă cu Rapid şi un titlu cu Craiova, dar cariera lui de fotbalist a fost întreruptă tocmai în momentul de vârf. Pe când juca la Dinamo şi devenise şi titular la naţionala României, evoluând în mai toate meciurile din preliminariile pentru CM 1970 din Mexic, Boc a fost arestat. Era în 1969, iar motivul – acelaşi care l-a urmărit toată viaţa: femeile. Fundaşul a avut o aventură cu soţia lui Vasile Patilineţ, omul numărul 2, după Ceauşescu, în Comitetul Central. „Când Patilineţ a aflat, m-a pus să înfund puşcăria!”, a mărturisit fostul „vice” de la LPF. „M-au îmbrăcat în haine vărgate şi m-au aruncat în cea mai dură în­chisoare din România, Po­li­color, unde erau cei mai mari criminali. Stă­team într-o cameră cu 80 de paturi şi peste 300 de persoane. Ploş­­ni­ţele circulau prin pat cu su­tele, era o mizerie incredibilă. Noroc cu Cornel Dinu, care risca mult aducându-mi bani, mâncare şi altele. Pentru că nu îl lăsau să intre, el venea prin spate, de pe cîmp, intra prin po­rumb şi ajungea la mine”, a povestit fostul internaţional acum ceva vreme. Boc a fost eliberat în 1971, astfel că a ratat Mondialul din Mexic, acesta fiind şi cel mai mare regret al său.

sahul_reza_pahlavi_si_imparateasa_farah

Dar Boc rămâne în istoria fotbalului nostru nu atât prin prisma performanţelor, cât a faptului că e recunoscut şi azi ca fiind cel mai mare cuceritor dintre jucătorii români. „Încă din primul an în care am evoluat cu Petrolul eram invidiat pentru că mă căutau fetele. Primeam la club câte 15-20 de scrisori în fiecare zi. Îmi ziceau că vor să iasă cu mine în oraş, că vor să se căsătorească, să mă cunoască sau doar să aibă o aventură de o noapte”, a mărturisit Boc. Azi, nici măcar el nu mai ştie câte femei a iubit, mai ales dintre cele celebre. Cea mai mare cucerire a lui Alexandru Boc e fără îndoială Salomeea Djanhanghir, nimeni alta decât nepoata şahului Iranului, cel mai bogat om din lume în anii ’60. S-au cunoscut în timpul unui turneu pe care el îl efectua cu Dinamo la Teheran. „România şi Iran erau înfrăţite, mi se punea la dispoziţie linia telefonică a Ministerului de Interne de la Săftica pentru a vorbi în Iran”, a povestit Boc. Relaţia lor s-a sfârşit brusc după ce el a fost arestat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri