Adina Buzatu şi Eugen Burada sunt vizaţi într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 37 milioane lei. Stilista a fost adusă la audierile de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Poliţiştii efectuează 34 de percheziţii în Bucureşti, Prahova, Iaşi, Suceava şi Ilfov la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de infracţiuni economice, surse judiciare declarând că vizaţi în dosar sunt Adina Buzatu şi Eugen Burada. Verificările au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Iaşi, Suceava şi Ilfov.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi T.V.A. dedusă în mod ilegal”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei. 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, iar persoanele depistate vor fi audiate.

Creatoarea de modă Adina Buzatu a fost adusă, joi, pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în dosarul în care, miercuri dimineaţa, au fost făcute percheziţii la sediile unor societăţi comerciale bănuite de infracţiuni economice.

 

 

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 9 =