Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat ca începând de luni, 5 septembrie 2016, toate instituțiile aflate în subordinea CGMB și regiile proprii să demareze de urgență tratamentele pentru combaterea șobolanilor în spațiile pe care acestea le dețin sau le administrează.

Tot de luni, primăriile de sector prin administraţiile domeniului public vor începe aplicarea tratamentelor de deratizare pe domeniul public administrat.

De asemenea, primarul general solicită tuturor societăților comerciale, agenților economici, persoanelor juridice, să respecte prevederile Ordinului ANRSC 82/2015 privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de salubrizare a localităților, care la articolul 102 precizează: „Autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari au obligația de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor și rozătoarelor purtătoare de maladii transmisibile și/sau generatoare de disconfort din spațiile pe care le dețin cu orice titlu…”.

Primăria specifică faptul că deratizarea și dezinsecția solicitate de la cetățeni, începând de luni – pe o perioadă nedeterminată, se va face cu societăți comerciale specilizate, agreate de PMB, contra cost, iar lista acestor societăți se află pe site-ul Municipalității.

MagnaNews a cerut lămuriri de la Primăria Capitalei despre aceste solicitări, iar răspunsul a fost că cetățenii trebuie să contribuie, fiecare pe spatiul pe care îl deține, la deratizare și dezinsecție, pe cheltuială proprie, cu firmele specificate de Primărie, conform documentului mai sus mai sus menționat.

”Nu este adevărat, Ordinul este citat trunchiat, deoarece mai jos există articole care specifică faptul că obligația cetățenilor constă doar în primirea specialiștilor în deratizare și dezinsecție în spațiile private, atunci când este nevoie. Deratizarea și dezinsecția sunt activități care necesită un plan unitar pe tot orașul, nu face fiecare după cum îl taie capul. De asemenea, nu cetățenii suportă aceste servicii, care țin de administrație publică, din buzunarele lor. Este un abuz”, a explicat, pentru MagnaNews, Adrian Leca, directorul 3DB, firma care se ocupă de deratitaze și dezinsecție în București de la mijlocul anilor ’90. Contractul dintre acestă firmă și Primăria Capitalei a expirat la finele anului 2015 și până acum nu a fost semat un alt contract. Ca atare, în acest moment șobolanii sunt la a șasea generație de ”libertate” prin București.

 

 

 

 

51 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =