Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, Primăria Municipiului București organizează o serie de evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei în trei zone de interes ale orașului: Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău.

Astfel, în perioada 16-18 septembrie, bucureștenii, și nu numai, sunt invitați să ia parte la concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii, informează un comunicat al PMB remis MagnaNews.

Live!@Piata Constitutiei: Concerte și trupe de teatru în stradă

În data de 17 septembrie, în Piața Constituției, Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, organizează un concert eveniment, cu cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble. Concertul va începe la ora 17:00 și va dura până la miezul nopții.

Atmosfera de sărbatoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franța. Clovni și păpuși uriașe, fluturi și dansatori luminoși se vor plimba printre spectatori și vor oferi mini-reprezentații pline de muzică și culoare în Piața Constituției și pe străzile alăturate.

„Povești de București”, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle: “Parada costumelor de epocă”, „Bătaia cu flori”, târguri tradiționale și spectacole pentru cei mari și cei mici, în perioada 16-18 septembrie. Timp de trei zile, între orele 11:00 – 22:00, Parcul Herăstrău se va transforma în Bucureștiul de altădată. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu, târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezența animatorilor și a statuilor vivante. Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale dar și spectacole de folclor românesc.

La Parada costumelor de epocă, timp de trei ziledomni și domnițe în haine de sărbătoare vor defila elegant pe aleile parcului, iar „Bătaia cu flori” va aduce și anul acesta culoare și veselie pe aleile Parcului Herăstrău, duminică, 18 septembrie, între orele 17:30 – 18:00. „Bătaia cu flori de la șosea” datează din 1890 și se sărbătorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucureșteni.

Târgul Bucureștiului pune la dispoziția vizitatorilor o gamă diversificată de produse artizanale confecționate de meșteri populari și artisti plastici.

Tot în Parcul Herăstrău, Grădina Culinară îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească, fiind un spațiu în care vizitatorii pot încerca rețete autohtone.

În perioada 16, 17 și 18 septembrie, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, actorii Teatrului Masca vor susține spectacole de parade și de statui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” și „Vânt de primăvară prin piersici”.

„Kids City 2016″, în Parcul Cișmigiu: Spectacole de circ, ateliere de creație și activități sportive pentru copii. Foișorul din parcul Cișmigiu  va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să își țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri. Toate aceaste activități poartă denumirea de „Școala de circ”. Animalele din lumea circului, poneii, șerpii, aligatorii și cățeii vor fi disponibili în parc pentru fotografii. Cei mici sunt invitați să participe la ateliere de creație concepute special pentru ei, să se bucure de spectacole susținute de copiii de la cluburile din Capitală dar și să participe la mai multe activități sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv și scrimă.

Cu prilejul „Zilelor Bucureștiului”, Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor organizează în perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediția din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart și marchează 260 de ani de la nașterea marelui compozitor.
Evenimentul se va desfășura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piața Regiunilor.

Târgul de Paine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 și al Bucureștiului, care se desfașoară anual. În acest an, perioada de derulare a celei de-a 16-a ediții a festivalului este între 15 și 18 septembrie, în Parcul Național, pe bd Basarabia.

Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

133 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 5 =