Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus înființarea unei bănci de alimente în București, inițiativă aprobată în unanimitate în cadrul ședinței de joi, 29 septembrie, a consilierilor generali.

Proiectul prevede trecerea unor imobile din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în scopul dezvoltării băncii de alimente a Capitalei şi altor servicii sociale, informează un comunicat l PMB remis MagnaNews.

Primarul General, Gabriela Firea declarat: „Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are nevoie de un spațiu pentru înființarea unor noi servicii sociale destinate copiilor și adulților: bancă de alimente, cantină socială, centru de formare în industria alimentară, centru de zi. Bucureștiul este singura capitală europeana care nu are o bancă de alimente, adică o locație,  pentru preluarea, depozitarea și distribuirea alimentelor oferite de producător și marile lanțuri de retail categoriilor de persoane nevoiașe care ar putea beneficia de aceste alimente.”

Acest proiect este cu atât mai oportun, cu cât zilele acestea se discută în Senat adoptarea unei inițiative legislative, menite să reducă risipa alimentară atât la nivelul procesatorilor și distribuitorilor, cât și la nivelul populației în general.

Pentru o parte din activitatile bancii de alimente, D.G.A.S.M.B. va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene, în acest sens solicitând expertiză din partea Asociației Europene a Băncilor de alimente.

181 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here