sigla-pnl-nouDupă retragerea lui Vasile Blaga, este exclus ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al Partidului Național Liberal, întrucât s-ar încălca prevederile actualului statut al partidului, adoptat în urma fuziunii celor două formațiuni politice (Partidul Național Liberal și Partidul Democrat Liberal). Articolul 160 din Statut prevede că, în toate situaţiile, în cazul vacantării unei poziţii de membru al unui organism de conducere, la orice nivel, poziţia respectivă va fi completată prin cooptare prin decizie a fostelor organisme corespunzătoare ale partidului din care a provenit membrul care ocupa poziţia respectivă.

Daniel BUDA

”Dacă se doreşte această chestiune, un președinte unic, se poate convoca congres extraordinar să se poată face acest lucru, dar pe actualul statut, fără ca el să fie modificat, Articolul 160 este extrem de restrictiv şi spune foarte clar ce se întâmplă într-o astfel de situaţie. Orice altă discuţie dincolo de acest articol o apreciez ca fiind superfluă, nu poţi să încalci statutul”, a explicat europarlamentarul Daniel Buda, care activează în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a Comisiei pentru Dezvoltare Regională și a Comisiei pentru Afaceri Juridice a instituției europene.

weber

În altă ordine de idei, la invitația Partidului Național Liberal are loc în aceste zile, la București, Biroul Politic al Grupului Partidului Popular European, unde vor fi dezbătute prioritățile grupului în viitoarea sesiune dar și viitorul politicii de coeziune în Uniunea Europeană. În deschidera lucrărilor, președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber a apreciat progresele făcute de România dar și solidaritatea și atașamentul cetățenilor din România față de valorile europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =