Compania Bitdefender, cel mai important producător român de software, a anunțat că va dona suma de 100.000 de euro pentru achiziția de către statul român a sculpturii lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia Pământului”.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, donația de 100.000 de euro este echivalentă cu puțin peste o sută de euro pentru fiecare dintre angajații Bitdefnder din România.

„De-a lungul timpului am pus în centrul strategiei noastre de dezvoltare valorile și inteligența din România. Fiind prezenți în întreaga lume și devenind o echipă multinațională, cu atât mai mult prețuim originile noastre: am alăturat cu mândrie brandului Bitdefender și am promovat pe tot mapamondul elemente din istoria poporului român. Implicarea noastră în campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Brâncuși este una firească fiecărui cetățean, fiecărei echipe care simte românește, respectă valorile culturale autohtone și se implică în cauzele comunității din care face parte”, a declarat Florin Talpeș, CEO al companiei Bitdefender.

Achiziția operei lui Constantin Brâncuși se poate face printr-un efort al statului român și al cetățenilor. Suma de cinci milioane de euro a fost alocată, deja, de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și a celor juridice, până cel târziu pe 30 septembrie 2016.

Opera „Cumințenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907 și aparține patrimoniului cultural național, în categoria Tezaur.
sursa: agerpres.ro

211 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here