1În România există peste 4.000 de produse tradiționale, atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De asemenea, România produce anual circa 5 milioane de tone de fructe și legume, dar grosul produselor din marile magazine sunt din import! O campanie de încurajare a consumului de produse românești, „Mănânci produse românești, mănânci sănătos!“, a fost readusă în actualitate cu ocazia „Zilelor Recoltei“, eveniment agricol desfășurat în Municipiul Cluj-Napoca și organizat de Asociația Produs de Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj şi Camera de Comerț și Industrie Cluj. Campania a avut drept obiective promovarea și stimularea consumului de fructe și legume românești, precum și a produselor din carne, ouă, panificație și a lactatelor de proveniență românească.

fotovideo-ziua-recoltei-din-cluj-le-scos-pe-gospodine-la-cumparaturi_0

„Am revenit și cu campania «Mănânci produse românești, mănânci sănătos!» inițiată de mine încă de la începutul mandatului de europarlamentar și membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European și organizată și în județele regiunii de Nord-Vest. I-am informat pe clujenii pe care i-am întâlnit despre avantajele consumului de produse românești, avantaje care nu sunt puține: sprijinirea producătorilor locali, susținerea locurilor de muncă pe care aceștia le creează, impactul semnificativ asupra economiei locale pe care le produc prin plata taxelor. De asemenea, cetățenii își pot manifesta patriotismul local și pot perpetua tradiția prin consumul din imediata lor apropiere. Produsele românești sunt autentice, naturale și indiscutabil mai proaspete decât cele de import. Ele au la bază un mod de producție mult mai ecologic, bazat mai puțin pe îngrășămintele chimice și mai mult pe agricultura tradițională. Fermierii mi-au transmis și problemele din sector, cu care se confruntă și pe care personal le aduc în discuție în mod frecvent în plenul Parlamentului European, în ședințele Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, în corespondența cu Comisia Europeană sau cu Ministerul Agriculturii. O parte din probleme au fost soluționate sau sunt pe cale să se soluționeze, însă există probleme a căror rezolvare, din păcate, stagnează în mod inexplicabil, iar cei care au de suferit sunt nu doar fermierii, ci și consumatorii și întreaga economie națională“, a povestit euroalesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here