Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și ARPAS prezintă Platforma Internațională de Teatru București #3 (PITB), în perioada 6-9 octombrie, eveniment ce reunește  spectacole și conferințe ale unor companii cunoscute din Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și România.

Deoarece scopul principal al PITB este acela de a propune spre dezbateri, prin intermediul teatrului, pe subiecte extrem de actuale, care au creat un major interes din partea opiniei publice și a media, tema ediției de anul acesta este: Celălalt/Migrație.

Curatoarea platformei, cunoscutul critic de teatru Cristina Modreanu, a ales această temă care afectează întreaga Europă și a selectat cele mai reprezentative producții și prezentări care o dezbat. Astfel, prin spectacolele prezentate în cadrul acestui eveniment, publicul are ocazia să cunoască modalități prin care poate negocia relația cu Celălalt, cum îl poate accepta în mediul său și totodată, cum se poate integra mai ușor pe un teritoriu străin, informează un comunicat de presă al ARCUB remis MagnaNews.

Între 6 și 9 octombrie, PITB #3 aduce în sălile ARCUB Gabroveni spectacole care arată publicului modul în care îl afectează pe Celălalt percepția noastră despre el, modul în care migrația schimbă dinamica familiilor peste tot în lume, modul în care fiecare om este tentat să admită mai degrabă dovezile care îi confirmă prejudecățile decât să asculte cu adevărat.

Monoloage din azil, o producție a Heimathafen Neukolln din Berlin, prezintă trei povești de viață, desprinse din experiențele reale a trei tinere din Togo, Etiopia și Turcia. Artiștii ating subiectul drepturilor omului și al felului în care întâmplările nefericite nu reușesc totuși să doboare ființa umană și să îi diminueze dorința de a trăi. Spectacolul va avea două reprezentații în sala de spectacole a ARCUB Gabroveni, pe 6 și 7 octombrie, de la ora 19:00.

Biletele pentru spectacolele din cadrul PITB #3 sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90), în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online.

Mai multe detalii despre program găsiți pe www.arcub.ro.

 

136 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =