Gheorghe Visu_Caini_credit foto Iulia Weiss

Cel mai așteptat thriller românesc al anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, face înconjurul lumii în această toamnă, în paralel cu premiera în cinematografele românești. Filmul a câștigat premii importante la Cannes, TIFF și Sarajevo și a fost selectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite și Italia. Din 23 septembrie, lungmetrajul Câini poate fi văzut pe ecranele din România, distribuit de Transilvania Film.

Lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică va rula pentru publicul din capitala Finlandei, la cea de-a 29-a ediție a Helsinki International Film Festival (15 – 25 septembrie). Cele trei proiecții din secțiunea Men or Animals? sunt programate pe 19, 21 și 24 septembrie. Helsinki IFF este cel mai mare festival de film din Finlanda, iar selecția se axează pe filme provocatoare și inovatoare, informează un comunicat de presă al Transilvania Film remis Magna News.

În paralel, filmul Câini va rula în secțiunea Cinema Extraordinaire, dedicată celor mai importante producții lansate în ultimul an, la Bergen International Film Festival (20 -28 septembrie), cel mai mare eveniment de gen din Norvegia, ca număr de filme. „Debutând cu una dintre cele mai frumoase secvențe ale anului, Câini se impune rapid drept o crime drama  neobișnuită”, scriu selecționerii Bergen IFF.

În luna octombrie, thriller-ul cu Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu va ajunge la publicul de pe trei continente, din Canada până în Israel, iar în noiembrie, călătoria va continua în nu mai puțin de șase țări. Câini a câștigat recent două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actorGheorghe Visu, și Mențiunea Specială a Juriului. În primăvară, filmul a obținut Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes și Trofeul Transilvania la TIFF 2016.

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Trailer-ul oficial poate fi vizionat accesând linkul : http://bit.ly/2blVyZS

Pagina de Facebook a filmului

Dragos Bucur_Caini_photo credit Iulia WeissVlad Ivanov_Caini2_photo credit Iulia Weiss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here