Nu au terminat bine autoritățile de criticat starea jalnică în care se află România la capitolul protecție împotriva seismelor, că Vranacea ne-a și provocat o emoție! Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade Richter a clătinat azi de dimineață clădireile Capitalei.

Seismul s-a produs la ora 2,11, în data de 24.09.2016, în Vrancea, la adâncimea de 91,6 kilometri. A fost cel mai puternic cutremur de anul acesta și s-a resimțit destul de puternic în România, Moldova, Serbia, Bulgaria, Grecia și Albania.

Estimarea inițială a Institutului Național de Fizică a Pământului a fost de 6 grade Richter, pentru ca apoi să fie revizuit la 5,6. În România, seismul a fost resimțit mai tare în Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Craiova. Nu s-au înregistrat pagube materiale.

cutremur-dunarea

Blocul Dunărea, din București, după seismul din 4 martie 1977

 

Studiile recente arată că 75% din populația româniei locuiește în zone care pot fi afectate de un seism major.

Analiza riscurilor în București, adopatat de consiliul General cu o lună în urmă, spune că 800.000 de bucureșteni prezintă vulnerabilitate maximă în cazul unui cutremur major. De semenea, Conform Planului de Analiză și Acoperirea Riscurilor în București, 35 de kilometri de tuneluri de metrou, adică jumătate din toată rețeua, se pot prăbuși în caz de cutremur! Informația se află la capitolul ”vulnerabilități la cutremur” – seismul fiind principala ameninţare la adresa Capitalei României. Este pentru prima dată când o asemena informaţie legată de metrou apare în documentele privind riscurile în Bucureşti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.