Copreședintele PNL Vasile Blaga, audiat miercuri dimineață de procurorii DNA Ploiești, a anunțat că va demisiona de la conducerea partidului pe care îl reprezintă, după ce a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influență, faptă săvârșită în perioada când era secretar general al unui partid aflat la guvernare.

Blaga este acuzat că a primit în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 euro, iar de la Gheorghe Ștefan (primar al municipiului Piatra Neamț, la data faptelor) suma de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

La ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a fost audiat miercuri dimineața, Vasile Blaga a declarat : ”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”.

94 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =