Caută
Close this search box.

Căutătorilor de comori lucrează cu hărți secrete realizate cu zeci și chiar sute de ani în urmă

În ultimii ani, căutătorii de comori au predat statului câteva tezaure destul de valoroase. Toată lumea spune că ei găsesc comorile cu ajutorul detectoarelor de metale. Oare?

harta-2-bis

În România se duce în acest moment o luptă aprigă între arheologi și căutătorii de comori. Arheologii acuză autoritățile din România că autorizează mult prea ușor achiziționarea de detectoare de metale cu ajutorul cărora arheologii amatori caută și găsesc comori ascunse în pământ. Căutătorii sunt acuzaţi că ascund multe comori, sau că distrug siturileîn care găsesc artefactele etc.

Problema logică care s epune este cum este posibil însă să gasești o comoară cu detectorul de metale? În siturile arheologice este interzis! Pe câmp, să mergi aşa și să cauți de nebun – este penibil! Până găsești ceva, te apucă pensia! Și atunci?

Harta comorii lui Milan Obrenovici

Puțină lume știe că în lumea căutătorilor de comori circulă hărți vechi de zeci și sute de ani despre locurile unde sunt ascunse tezaure, în special medievale. Libertatea vă prezintă fragmente din două asemnea hărți realizate în secolul XIX, respectiv prima parte a secolului XX, în zona Mehedinți. Conform căutătorilor de comori care ni le-au pus la dispoziţie, prima este un fragment din documentul care arată locul unde a ascuns o comoară prinţul sârb Milan Obrenovici, comoară căutată de peste 100 de ani. A doua hartă reprezintă reperele după care ar putea fi găsită o comoară ascunsă de haiduci, ascunsă în pământ cam pe la finele secolului al XVIII-lea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri