Caută
Close this search box.

Primăria bagă camera mortuară în Casa de bătrâni, cu o firmă fără angajați

Pentru a putea acoperii nevoile sociale ale pensionarilor instituționalizați și a face economie la utilități, Primăria Muncipiului București va construi o camera mortuară în Căminul pentru personae vârstnice al Municipiului București ”Academician Nicolae Cajal”.

Propunera a fost votată pe 29 septembrie în ședința Consiliului General al Municipiului București. Morga, care va fi realizată în subsolul Casei de bătrâni, va fi formată dintr-o camera de refrigerare de 6,9 metri pătrați și o camera sanitară de 6,6 metri pătrați.

Motivul invocate este lipsa unui spațiu civilizat unde cei 70 de ”beneficiari” cu vârste cuprinse între 68 și 97 de ani să poată fi păstrați în zone refrigerate și unde să poată fi pregăti de înhumare în mod civilizat, în caz de deces. În acest sens s-a apelat la camera frigorifică, nu la frigidere, pentru că refrigerarea se face cu aceeași cantitate de energie în ambele cazuri, dar camera este mai spațioasă.

Valoarea totală a investițiie este de 16.894,41 euro, cu TVA. Proiectantul este o firmă înființată în 2014, care nu a avut niciodată nici un angajat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri