Caută
Close this search box.

Cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea

 

“O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”a fost desemnat, sâmbătă seara, cel mai bun spectacol al Fesrivalului de Teatru Scurt de la Oradea, ediția a XXII-a.

Spectacolul a fost adaptat de Simon Stephens, după romanul lui Mark Haddon, în traducerea lui Andrei Marinescu şi a fost montat la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București în stagiunea 2015-1016 de către tânărul și foarte talentatul regizor Bobi Pricop.

Bobi Pricop a primit, de asemenea, Premiul pentru cea mai bună regie pentru spectacolele “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” și “Iluzii” de Ivan Vyrypaev, spectacol realizat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova. Ciprian Nicula, înterpretul lui Christopher, adolescentul de 15 ani cu sindrom Asperger a primit Premiul pentru cel mai bun actor.

Ana Ciontea a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolurile interpretate în spectacol, iar Adrian Damian a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună scenografie.

Juriul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea a fost alcătuit din Mircea Morariu – critic de teatru – președintele juriului, Ion Parhon – critic de teatru și Alexa Visarion – regizor și scenarist.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri