Caută
Close this search box.

Petre Tobă, “pus la dispoziţie” de ministrul Dragoş Tudorache

Fostul ministru Petre Tobă a fost pus la dispoziţie printr-un ordin al actualului ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, măsura fiind luată ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale în dosarul în care Tobă este acuzat de favorizarea infractorului.

„Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareş Văduva şi Horaţiu Năbîrjoiu au fost puşi la dispoziţie. De asemenea, prin acte administrative emise potrivit competenţelor, au mai fost puşi la dispoziţie alţi 11 poliţişti, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale”, anunţă printr-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilo Interne (MAI).

Măsura de „punere la dispoziție” este prevăzută de regulamentul MAI dacă un angajat este urmărit penal. Această procedură presupune mutarea respectivului funcționar și diminuarea unor drepturi bănești, până la pronunțarea unei decizii definitive a instanței în cazul său.

Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, în legătură cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri