Caută
Close this search box.

Sinaia: Lansare de carte, prefațată de o dezbatere culturală

La Centrul Cultural ,,Carmen Sylva” din Sinaia, a avut loc lansarea volumului de poezie ,,Nesfârșitul prag”, de Codruţ Radi. Evenimentul a fost organizat de Societatea Scriitorilor Prahoveni și Librăria Flower Power din Sinaia.

Volumul a apărut la Editura Rafet și a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Creație Literară ”Titel Constantinescu”- Râmnicu Sărat. Printre invitați, la Sinaia, s-au numărat scriitori, critici literari și promotori culturali: Ion Popescu Topolog, Florin Dochia, Constantin Trandafir, Ion Floricică, Mioara Bahna, Odilia Roșianu, Ionel Necula, Virgil Nicolae și Rodica Rodean.

Întâlnirea a constituit punctul de analiză a diverselor paliere literare, cu opinii interesante referitoare la poziționarea actuală a pieței de carte. ”Riscul major îl constituie provincializarea literaturii”, a atras atenția Ion Popescu Topolog.

În același registru, poetul Codruț Radi a declarat că pregătește lansarea unui volum de eseuri, un proiect editorial altfel decât cele cu care și-a obișnuit cititorii.

Codruț Radi s-a născut în anul 1957, la Sinaia. A absolvit, în 1983, Facultatea de Energetică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.

În anul 1991, a fondat librăria  ,,Flower Power” din Sinaia.  Este membru fondator  al cenaclului ,,Simion Stolnicul” din Comarnic.

A publicat volumele de versuri: ”Celălalt, hotar cu mine”, Editura Tracus Arte, 2015, ,,Răspântia zeilor”, Editura Anima Bucureşti, 2002, ,,Autoportret metafizic”, Editura Anima Bucureşti, 2002, ,,Punţile dinspre deşert”, Editura Anima Bucureşti, 2004, ,,Dincolo de-a fi”, Editura Premier Ploieşti, 2008, ,,Porţi de…vreme închise”, Editura Premier Ploieşti, 2013, ,,În..treimea ocultă”, Editura Arania Braşov, 2014.

Este publicat în mai multe antologii de poezie.

Membru, din 1995, al Cenaclului ,,Lucian Blaga” din Sinaia, în perioada 2014-2015, preşedinte al acestuia.  Membru al ,,Grupului de la Ploieşti” după anul 2000, al Societăţii Literare ,,Sinaia”, al Fundaţiei ,,Cezar Petrescu” Buşteni,  membru, din 2002, al Societăţii Scriitorilor ,,Costache Negri”- Filiala Ploieşti, în cadrul căreia a primit mai multe premii şi diplome de merit (în 2002, 2004, 2005). Frecventează, de mai mulţi ani, Cercul Literar ,,Geo Bogza” din Câmpina.

A făcut parte din colectivul redacţional al revistei ”Sinteze literare” Ploieşti, în perioada 2004-2006, a fost membru corespondent al publicaţiei ”Transilvania Expres” din Braşov,  a făcut parte din colectivul redacţional al revistei ”Alternativa culturală” Sinaia şi redactor șef al revistei ”Sinaia Excelsior”, colaborator al ”Urmuz” și”Revista Nouă” din Câmpina, ”Literatura de azi”, ”Ciripit de păsărele”.

A publicat poezie, poeme, eseuri, reportaje, cronici în reviste, dintre care amintim: ”Sinteze Literare” Ploieşti, ”Axioma” Ploieşti, ”Revista Nouă” Câmpina, ”Urmuz” Câmpina, ”Alternativa culturală” Sinaia, ”Sinaia Excelsior”, ”Cervantes”, ”Luceafărul”, ”Literatura de azi”, ”Convorbiri literare”, ”Conta” Piatra Neamț, ”Argeș” și ”Ciripit de păsărele” .

vernissaj-codrut-radi

Codruț Radi este un artist complex. Cu prilejul lansării de carte, a vernisat expoziția ”Ruine”, de acuarelă și acrilic. În palmaresul său, are deja câteva expoziții de grafică și desen: ”România veche-n tuşe noi”, ”Sinaia, de la schituri la palate” şi ”Simboluri şi viziuni”.

carte-codrut-radilandsare-radi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri