Caută
Close this search box.

Papa Francisc într-o vizită surpriză la Amatrice

 

Papa Francisc a făcut o vizită neanunţată în oraşul Amatrice, devastat de cutremurul de acum o lună şi jumătate. Emoţionaţi, localnicii, echipele de salvare şi autorităţile au stat de vorbă cu Suveranul Pontif, care le-a spus că nu i-a vizitat mai înainte, deoarece nu a vrut să-i deranjeze.

Papa Francisc spusese de acum câteva zile că vrea să meargă la Amatrice, fără să indice ziua exactă. Aşa că astăzi toată lumea a fost luată prin surprindere.

Papa Francisc: „Nu am venit până acum pentru că nu am vrut să fiu o povară. Am preferat să aştept să avansaţi cu restaurarea clădirilor, cum e această şcoală. Dar din prima clipă aş fi venit alături de voi, doar să vă spun că sunt lângă voi, nimic mai mult, şi că mă rog pentru voi. Apropierea şi rugăciunea, acestea sunt darurile mele pentru voi”.

Papa a călătorit incognito până la Amatrice – într-o maşină obişnuită, o marcă populară, cu geamuri fumurii. După întâlnirea cu localnicii şi membrii echipelor de protecţie civilă, Papa Francisc a vizitat aşa numita zonă roşie din Amatrice, unde publicul nu are acces, după cutremur, pentru că e periculos – totul în jur e distrus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri