Caută
Close this search box.

Vopseaua de față, periculoasă pentru copii

Un raport publicat de ” Campaign for Safe Cosmetics ” a testat 10 produse de vopsea de față disponibile via Internet sau în magazine pentru Halloween.

Toate cele zece produse ”face-paint” testate conțin plumb și, în cele 6 din 10 produse”, s-au identificat alergeni cutanați: nichel, cobalt, crom la niveluri mai ridicate decât cele acceptate.

”Plumbul prezintă risc pentru sănatatea copiilor – mai ales cei cu vârste mai mici de 6 ani – cu afectarea dezvoltării cognitive. Bineînțeles că este vorba despre expunere prelungită, nu vorbim de o singură expunerea care nu e dăunătoare.  Din păcate, deși sunt inscripționate ca fiind ”hipoalergene”, produsele conțin mari cantități de nichel , cobalt sau plumb”, a declarat Oana Clătici, medic primar dermatolog.

paint-face2

Medicul Oana Clătici oferă câteva sfaturi părinților pentru a-și proteja copiii de toxicitate vopselelor.

1. Lăsați–i pe copii să își aplice vopseaua DOAR O DATĂ PE AN !
2. Dacă aplicarea vopselei se face cu pensule sau apa murdară, folosește același burete pentru mai mulți copii, atunci sănătatea micuțului este în pericol! Dacă vopseaua are un miros urât poate fi un semn de contaminare microbiană ! Aruncați –o!
3 . Întotdeauna se evită aplicarea vopselelor în zona din jurul ochilor!
4 . Este mai prudent să aplicați vopseaua pe o bucată de piele – braț – cu câteva zile înainte pentru a vedea dacă apare o reacție alergică!
5 . Fiți atenți în cazul produselor ce conțin culori fluorescente ( ” neon ” sau ” day –glow ” ) sau luminescente ( ” glow in the dark ” ) .
6 . Nu culcați copiii înainte de a îndepărta vopseaua de pe față!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri