Caută
Close this search box.

Copiii se pot îmbolnăvi cand stau prea mult lângă pisică

Un studiu recent efectuat de Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii a relevat riscul la care sunt expuși copiii când stau prea mult lângă pisici. Studiul a fost efectuat pe copii și populația adultă, iar riscul de îmbolnavire gravă în cazul copiilor este mult mai ridicat.

Studiul a fost realizat pe o perioadă de opt ani şi a urmărit peste 13.000 de cazuri de îmbolnăviri cu infecții transmise de pisică, stabilind o incidenţă a acestei boli de 4,5 cazuri la 100.000 de oameni. Dintre acestea, o parte s-au sfârşit tragic, cu moartea pacientului.

Copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi nouă ani sunt cea mai expusă categorie a populaţiei. Astfel, părinţii sunt sfătuiţi să nu îi mai lase pe copii să sărute pisicile sau să se joace cu ele într-un mod violent care le-ar putea determina pe acestea să îi zgârie pe cei mici.

Cunoscută ca ”boala zgârieturii de pisică”, infecţia poate cauza febră puternică, erupţii cutanate şi, în unele cazuri, poate determina decesul. Infecţia se transmite de la pisică la pisică prin intermediul puricilor, iar oamenii riscă să intre în contact cu acesta prin săruturile date pisicilor sau atunci când acestea din urmă îi zgârie sau muşcă pe stăpânii lor.

Medicii au lansat un avertisment şi în ceea ce-i priveşte pe stăpânii de pisici, sfătuindu-i să se spele pe mâini după fiecare joacă cu pisica lor şi să evite orice fel de contact între aceasta şi pisicile fără stăpân.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri