Caută
Close this search box.

Cozi de sute de persoane la Agențiile Județene de Mediu pentru autonomie energetică

Cozi de sute de persoane s-au format în mai multe județe din țară în fața agențiilor de mediu încă de duminică sau chiar sâmbătă de către cei interesați să își depună dosarele pentru accesarea finanțării în programul Casa Verde, luni fiind deschiderea sesiunii de depunere pentru persoanele fizice.

program

Din Botoșani până în Sibiu și din Telorman până în Mureș, sute de persoane s-au așezat la cozi, sfindând frigul timp de zeci de ore, pentru a fi siguri că li se vor primi dosarele. Agențiile de Protecția Mediului din teritoriu au fost surprinse de această avalanșă de cereri.

Persoanele fizice pot aplica în cadrul Programului „Casa Verde Clasic”, începând cu data de 10 octombrie, în timp ce persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie, a anunțat, în urmă cu două săptămâni, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP).

Prin Programul Casa Verde, populația și persoanele juridice pot beneficia de finanțare prin AFM pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă – respective pengru autonomie energetică performantă.

Echipamentele finanțate pentru populație prin ”Casa Verde” sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Conform ministerului de resort, în ceea ce privește persoanele juridice, acestea pot depune dosarele de finanțare în intervalul 17 octombrie – 14 noiembrie 2016.

Bugetul alocat pentru ediția din acest an a Programului „Casa Verde Plus” este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populației, iar 34 de milioane persoanelor juridice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri