Caută
Close this search box.

Israel. Stare de alertă de teama atacurilor teroriste, de Yom Kippur

 

Autorităţile israeliene sunt în stare de alertă, pe fondul riscurilor teroriste, după atentatul comis duminică, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi, şi în contextul sărbătorii Yom Kippur, informează presa israeliană şi internaţională.

„Ştim că suntem într-o perioadă în care teroriştii şi instigatorii la acte de violenţă încearcă să genereze noi confruntări. Toţi cetăţenii trebuie să fie vigilenţi, începând cu membrii serviciilor de securitate”, a declarat luni premierul Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Le Figaro.

În contextul Marilor Sărbători evreieşti, începute cu Rosh Hashanah (Noul An, celebrat pe 3 octombrie 2016) şi culminând cu Yom Kippur (Ziua Ispăşirii, pe 12 octombrie 2016), serviciile de securitate israeliene au luat măsuri speciale în marile oraşe. Mii de agenţi de poliţie sunt mobilizaţi în Ierusalim.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat atentatul comis duminică, în Ierusalim, de un cetăţean israelian de etnie arabă, care a omorât două persoane şi a rănit alte cinci înainte de a fi împuşcat mortal de autorităţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri