Caută
Close this search box.

Colectiv. S-a lansat primul single de pe albumul tribut Goodbye to Gravity

cover-atonement

„Atonement”, în interpretarea formaţiei Wind Rose din Italia, este primul single de pe albumul Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, album ce se va lansa în luna octombrie a acestui an, şi care va conţine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe româneşti şi străine. Proiectul va fi unul caritabil, iar profiturile rezultate vor fi donate către membrii şi familiile GTG, precum şi către victimele Colectiv.
Melodia poate fi ascultată sau descărcată de la acest link: https://UMR.lnk.to/WindRose-AtonementNe.

Incendiul de la Club Colectiv a avut loc în urmă cu un an, pe 30 octombrie, unde trupa Goodbye to Gravity concerta gratuir cu prilejul lansării unui nou album, „Mantras of War”. Au pierit 64 de oameni, iar alţi 146 au rămas cu răni profunde, luptând azi cu recuperarea.
„Am aflat despre tragedie sâmbătă dimineaţa în timpul unor cursuri de la universitate, iar acea zi s-a transformat într-o zi extraordinar de tristă. Am văzut câteva filmări pe internet, iar apoi veştile teribile au ajuns şi pe marile canale TV din Italia”, îşi amintesc băieţii de la Wind Rose.
Îşi amintesc, înainte de orice, faptul că au cântat şi ei în Clubul Colectiv în februarie 2015 în cadrul unui turneu cu Eluveitie. “Am avut plăcerea să întâlnim o grămadă de oameni extraordinari. A fost o noapte de neuitat, ultima şi probabil cea mai frumoasă din acel turneu. Ne-am îndrăgostit iremediabil de Bucureşti în iunie 2015 când am revenit să cântăm la Festivalul Metalhead Meeting, unde ne-am întâlnit cu Adrian Rugină, am vorbit cu el câteva minute înainte de soundcheck, îndeajuns să ne dăm seama de bunătatea sa şi de dragostea sa pentru munca de acolo. De asemenea, în timpul festivalului am fost cazaţi la un hostel poziţionat exact lângă Clubul Colectiv, în Piaţa Bucur, prin urmare putem spune că acest club a fost pentru noi unul dintre reperele oraşului.
În Bucureşti am găsit distracţie, prieteni, bucurie şi o ospitalitate incomparabilă, probabil cea mai bună primire pe care o trupă sau un turist o poate avea.
Prin urmare puteţi înţelege ataşamentul nostru faţă de acest oraş şi faţă de oamenii de acolo. Bucureşti este la 1800 km depărtare de Pisa (oraşul nostru), dar în acea zi de octombrie am simţit că suntem acolo cu voi, cu toţi prietenii pe care i-am întâlnit dar şi cu oameni pe care nu i-am cunoscut dar cu care acum am împărţit durerea… Nu pot să vă ascund faptul că după câteva săptămâni am visat că m-am întors la Colectiv, după tragedie, şi am găsit un loc rece şi gol, fără scenă, doar cu o lumina slabă la bar…”, mai spun cei de la Wind Rose.
Cu acest prilej, a reinterpretării piesei Atonement” ei spun că “dorim să salutam Goodbye to Gravity şi pe toţi fraţii şi surorile care au trecut în nefiinţă în acea seară, şi de asemenea dorim să trimitem o caldă îmbrăţişare către toţi prietenii din Bucureşti şi să le urăm o grabnică însănătoşire celor răniţi. Fie ca acest cadou să aducă alinare inimilor voastre!”.
Trupa Wind Rose este alcătuită din vocalul Francesco Cavalieri, chitaristul Claudio Falconcini, Federico Meranda – Keyboard, Daniele Visconti – Drums şi Cristiano Bertocchi – Bass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri