Caută
Close this search box.

Cristiano Ronaldo a ajuns la 66 de goluri marcate pentru naționala Portugaliei

Atacantul Cristiano Ronaldo a înscris golul său cu numărul 66 pentru echipa Portugaliei, luni seara, în victoria cu 6-0 din Feroe, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal, și a ajuns pe locul 6 între cei mai buni marcatori ai echipelor naționale din Europa, potrivit site-ului UEFA.

Vedeta echipei Real Madrid a înscris o singură dată contra feroezilor, după patru goluri marcate în weekend împotriva Andorrei.

Cu 66 de goluri în 135 de selecții, Ronaldo l-a depășit pe suedezul Zlatan Ibrahimovic, care are 62 de goluri.

Liderul ierarhiei este Ferenc Puskas, cu 84 de goluri pentru Ungaria și Spania, urmat de Sándor Kocsis (Ungaria), cu 75 de goluri, Miroslav Klose (Germania), 71 goluri, Gerd Muller (RFG), 68 goluri, Robbie Keane (Irlanda), 68 goluri.

Ronaldo a marcat 31 de goluri acasă, iar 25 în deplasare, alte 10 venind la turnee finale. Ronaldo a marcat în 47 de partide ale Portugaliei, care a obținut victoria în 39 dintre ele, patru le-a terminat la egalitate, iar patru le-a pierdut.

Vedeta lusitană a reușit trei hat-trick-uri, o cvadruplă, 10 duble, restul fiind câte un gol pe meci. Ronaldo a marcat cinci goluri Armeniei, câte patru cu Andorra, Estonia, Olanda și Suedia, în total 33 de echipe naționale încasând gol de la Ronaldo, dar printre acestea nu se regăsesc Franța, Spania, Germania, Italia, Anglia sau România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri