Caută
Close this search box.

Petre Tobă acuză CNATDCU de abuz în serviciu

 

Petre Tobă a depus, luni, la Parchetul General, o plângere penală împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au votat constituirea ultimei comisii tehnice în cazul doctoratului său, dar şi a membrilor acesteia din urmă şi acuză un posibil abuz în serviciu, au declarat surse judiciare.

Plângerea penală a fost înregistrată, luni, la Parchetul General şi este îndreptată împotriva celor care, din funcţiile de membri ai Consiliul General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), au votat la începutul lunii septembrie ca preşedintele să numească o nouă comisie tehnică pentru analiza lucrării de doctorat în cazul Petre Tobă, cea de-a patra, respingând raportul de analiză a ultimei comisii tehnice în care se stipula că fostul ministru nu a plagiat în teza sa, informează Mediafax.

Plângerea fostului ministru ar viza şi pe membrii celei de-a patra comisii tehnice, cei care la sfârşitul săptămânii trecute au decis că în teza de doctorat a lui Petre Tobă este vorba de un plagiat „masiv”.

Din ultima comisie tehnică în cazul Petre Tobă, au făcut parte profesorul universitar doctor Adrian Miroiu (SNSPA), Zulean Marian, profesor universitar doctor la Universitatea din Bucureşti şi cercetatorul ştiinţific doctor Şerban Filip Cioculescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară din Bucuresti, potrivit unor surse apropiate comisiei.

Fostul ministru de Interne vrea ca procurorii să cerceteze dacă s-au respectat prevederile legale şi dacă nu a fost comis un posibil abuz în serviciu referitor la modul în care a fost constituită cea de-a patra comisie tehnică.

Aceleaşi surse precizează că, în actuala legislaţie, nu ar fi stipulat cadru legal pentru constituirea unei noi comisii dacă oficialii Consiliului General CNATDCU nu sunt de acord cu verdictul dat de comisia anterioară.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, a declarat că membrii Consiliului General al CNATDCU au termen, până la orele 24.00, să pronunţe, prin vot electronic, un verdict final în cazul analizei tezelor de doctorat a lui Petre Tobă şi Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

La începutul lunii septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru în cazul lui Petre Tobă şi Florentin Pandele, care stipulau că aceştia nu au plagiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri