Caută
Close this search box.

Doar școlile de șoferi cu promovabilitate de minim 50% vor fi reautorizate

Guvernul a aprobat astăzi Strategia Naționala pentru Siguranța Rutieră pentru perioada 2016-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea strategiei. Acțiunile sunt structurate pe trei direcții pentru școlile de șoferi: educație rutiera în școală, campanii de informare în media și îmbunătățirea nivelului de pregătire a conducatorilor auto.

Pe termen scurt, este prevăzută introducerea înregistrării video a examenelor pentru obținerea certificatelor și atestatelor profesionale, iar pe termen lung va fi amendată legea astfel încât școlile de șoferi să-și poată prelungi autorizația de funcționare cu condiția ca minim 50% dintre cursanți să promoveze examenul.

De asemeni, potrivit documentului pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor, Guvernul ia în calcul să permita accesul la examen doar pentru absolvenții învățamântului obligatoriu de 10 clase.

Este prevazută, totodată, crearea cadrului legal necesar pentru reabilitarea și consilierea conducătorilor auto cu abateri grave și repetate de la normele rutiere, mai ales în cazul șoferilor profesioniști, se arată in comunicatul Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri