Caută
Close this search box.

MAPN: 50 de militari intervin la inundaţiile din Galaţi

 

Un efectiv de aproape 50 de angajaţi din detaşamente de militari din Garnizoana Galaţi acţionează, în prezent, pentru limitarea efectelor inundaţiilor din zonă, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat că din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, 22 de militari şi un autocamion acţionează, începând cu orele 12.30 în ajutorul populaţiei din localitatea Cuza Vodă, judeţul Galaţi, pentru scoaterea apei din gospodării şi întărirea digurilor cu saci de nisip. Totodată, în localitatea Slobozia Conachi, tot din judeţul Galaţi, militari ai Batalionului 284 Tancuri ”Cuza Vodă”, cu un autocamion, acţionează pentru evacuarea cetăţenilor şi a bunurilor din gospodăriile afectate de inundaţii şi pentru limitarea efectelor inundaţiilor.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că 510 persoane au fost evacuate preventiv din trei localităţi din judeţul Galaţi, afirmând că IGPS a trimis motopompe de mică şi mare capacitate, iar cei care lucrează în cadrul inspectoratului pe linie de urgenţă au fost chemaţi să asigure intervenţia.

„Autorităţile judeţene şi locale se ocupă de acest lucru. Au fost evacuate deja 510 persoane. Doar pe linie preventivă este evacuarea lor. Cele 510 persoane au fost evacuate din trei localităţi, de la una 220, de la alta 250 şi de la a treia 60 de persoane. Iar pentru aceste persoane există posibilităţi de cazare temporară şi există posibilitatea ca cei care doresc să meargă la rude până când se termină codul roşu şi pot să se întoarcă acasă”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, precizând că toate localităţile sunt din judeţul Galaţi.

Raed Arafat a afirmat că la Galaţi a fost crescut nivelul de alertă al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Galaţi la cod roşu, ceea ce înseamnă că sunt chemaţi aproape toţi cei care lucrează în cadrul inspectoratului pe linie operativă să asigure intervenţia şi, în acelaşi timp, Comitetul pentru situaţii de urgenţă judeţean şi comitetele locale sunt activate.

 

De asemenea, au fost trimise la Galaţi şi motopompe de capacitate mare de 10.000 de litri/minut şi motopompe mai mici de 3000 de litri/minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri