Caută
Close this search box.

”Privire de sus”. În varianta pictorului Francisc Chiuariu

”Privire de sus”, expoziția cu lucrările pictorului Francisc Chiuariu, a fost vernisată la Galeria AnnArt și poate fi vizitată până pe 29 noiembrie. O selecție extinsă a fondului de lucrări va fi prezentată la Viena, de către Galeria FivePlus Art Gallery.

Lucrările, realizate pe parcursul a trei ani, reprezintă o adevărată explozie cromatică, plină de gesturi și forme dinamice, conturând orașul cu nelininiștea și angoasele sale. Din când în cand, apare îngerul, ca simbol al evadării, al șansei de regăsire cosmice în tumultul urban. Îmbinarea de culori îndrăznețe cu delicatețea și chiar fragilitatea liniilor conferă forța mesajelor, desfășurate pe pânze de dimensiuni mari.

francis-inger

”În datele ei de fond, pictura actuală a lui Francis Chiuariu a rămas aceeași, constantă – abundentă și versatilă, ostentativă și suculentă, dezinvoltă și intensă, cum scriam altădată –, și totuși ceva esențial, un accent important, s-a schimbat. În matricea ei stilistică regăsim în continuare atracția pentru elemente hiper- și fotorealiste cu efecte glamour, urme ale stilurilor neoclasic și simbolist de odinioară, o sensibilitate retiniană de tip fin de siècle alăturată unor cromatisme cu alură high-tech. Dar combinația dintre aceste ingrediente rafinate are acum alte proporții și primește o aură crepusculară și vag cataclismică, ce deschide pictura spre un orizont metafizic profund și ambiguu”, a declarat criticul de artă Magda Cârneci, curatorul expozitiei.

Francisc Chiurariu este unul dintre cei mai semnificativi pictori români contemporani. Lucrările sale au fost remarcate în licitații locale prin cota importantă de piață, dar și în expoziții internaționale: Moscova, Liverpool sau Tel-Aviv. Colecționari din România, Franța, Rusia, Elveția, Canada, Africa de Sud, Israel i-au achiziționat lucrările.

francisc-vernisaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri