Caută
Close this search box.

”Stop trombozei, salvează vieți”!

Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara se alătură campaniei internaționale de informare pentru prevenția trombozelor „Stop Trombozei, salvează vieți” și atrage atenția asupra riscurilor pe care le are această afecțiune.

World Thrombosis Day a ales ziua de 13 octombrie ca Ziua Internațională a Trombozei, zi mondială de luptă împotriva trombozelor.

Medicii Clinicii de Chirurgie Vasculară reamintesc care sunt factorii de risc pentru apariția trombozelor: factorii genetici, staza venoasă, traumatismele, tratamentul anticoncepțional, fumatul, sarcina.

Specialiștii explică pacienților ce este în realitate această afecțiune și ce implicații are prin diseminarea informațiilor pe site-urile clinicii: www.chirurgievasculara.rowww.srcv.ro, dar și pe pagina de Facebook a secției care poate fi accesată pe clinicadechirurgievascularatimisoara.

În fiecare an în Europa, mor aproximativ o jumătate de milion de pacienți din cauza trombozei.

Tromboza este un cheag de sânge care se formează în artere sau vene și este o tulburare care cauzează moartea. După atacul de cord și accidentele vasculare cerebrale, tromboembolismul venos (TEV) se situează pe locul 3 în lume în cazul deceselor de cauză cardiovasculară. Tromboza apare cel mai des la picioare și în plămâni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri