Caută
Close this search box.

Germania: Răniți și dispăruți într-o explozie la o fabrică chimică

 

Mai multe persoane au fost rănite și altele sunt date dispărute după o explozie care a avut loc luni la o fabrică de produse chimice a grupului BASF din Ludwigshafen, vestul Germaniei, a anunțat compania, citată de AFP.

„Explozia a fost cauzată de incendii în timpul lucrărilor la sistemul de conducte,” a indicat grupul german într-un comunicat.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar compania BASF a cerut locuitorilor din vecinătate să evite să iasă din locuințe și să țină ferestrele și ușile închise.

Poliția locală relatează pe website-ul său despre un incendiu de amploare, iar imaginile difuzate pe rețelele de socializare arată o imensă coloană de fum negru ridicându-se deasupra portului fluvial al orașului. Potrivit primăriei, la operațiunea de stingere a incendiului participă și o navă a pompierilor.

Administrația locală din Ludwigshafen a menționat pe contul ei de Twitter că locuitorii se plâng de iritații ale căilor respiratorii.

În complexul industrial Landeshafen Nord, unde s-a produs explozia, sunt tratate gaze, lichide inflamabile și gaze naturale lichefiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri