Caută
Close this search box.

Peste 30 de case din Galați sunt afectate de inundații

Un număr de 35 de case din județul Galați sunt foarte grav afectate în urma evacuării apei din acestea, potrivit unei evaluări primare efectuată de autoritățile locale,  potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Sunt foarte grav afectate 13 case din Cuza Vodă, 20 din Pechea și două locuințe din Slobozia Conachi.

În județul Galați, se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor generate de inundații, în comunele Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă cu peste 300 de lucrători ISU, militari, jandarmi, polițiști, pompieri și 100 de mijloace de intervenție.

Conform ISU Galați, începând de luni, forțele de intervenție vor fi suplimentare cu încă 30 de pompieri cu trei motopompe remorcabile și zece transportabile de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Vaslui, Vrancea și Brăila, care vor derula misiuni pentru decolmatarea fântânilor din cele trei localități afectate grav de inundații.

Sunt continuate activitățile pentru asigurarea apei potabile cu ajutorul a patru instalații de potabilizare a apei, dislocate în comunele Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi.

Au fost trimiși, în zonă, 900 de saci de dormit din partea Crucii Roșii, ca ajutor în sprijinul populației. Bunurile sunt distribuite cu ajutorul pompierilor salvatori.

sursa:agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri